Spitalul de Pneumoftiziologie Nicolae Rușdea modernizat cu noi lămpi UV-C

Pneumologia este ramura medicală care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor care suferă de boli ale aparatului respirator utilizând mijloace nechirurgicale. Un rol important în tratarea și recuperarea pacienților îl reprezintă tratarea acestora în medii în care aerul este foarte bine sterilizat, prin intermediul radiației UV-C.

Dacă până acum pacienții erau nevoiți să părăsească salonul pentru a nu lua contact cu radiațiile în momentul sterilizării aerului, acum, cu ajutorul lămpilor produse de compania olandeză G.L.A. (Germicidal Lamps and Applications) și distribuite în România prin intermediul POWER ELECTRIC, acest lucru nu mai este necesar.

Lămpile APF-WM sunt concepute cu un sistem special ce permite prezența în încăperile în care sunt folosite, fără a pune în pericol integritatea fizică a pacienților.

Caracteristicile noilor lămpi UV-C (APF-WM)

• construcție solidă din aluminiu creată să reziste fără coroziune
• înveliș pre-tratat în trei etape, de înaltă calitate
• reflector din aluminiu finisat, perfect turnat
• droser electronic și lampă Philips pentru 18.000 de ore
• unghi ajustabil al fantelor și dispozitivului
• schimbarea neonului se poate realiza în 30 de secunde
• instalare ușoară, greutate redusă

Primul spital din România care a achiziționat prin POWER ELECTRIC aceste lămpi este Spitalul de Pneumoftiziologie Dr. Nicolae Rușdea din Baia Mare. Această insituție a achiziționat la finalul anului 2014, 50 de lămpi APF-WM 30W pentru dezinfecția aerului din zona superioară a camerei, în scopul reducerii contaminării din interiorul unității.

Recent, lămpile au fost instalate în saloanele pacienților, pe coridoarele compartimentelor de pneumoftiziologie, cât și în cabinetele de consultații și în spațiul de primiri urgențe. Corpurile de iluminat funcționează în regim continuu (24 de ore din 24, 7 zile din 7). În prezent, atât pacienții cât și personalul medical beneficiază de un mediu mult mai sigur și a fost eliminat riscul apariției de efecte adverse ca urmare a utilizării sistemului vechi.

„Considerăm că aceste echipamente reprezintă o alternativă sigură și eficientă la metodele clasice de dezinfecție în unitățile medicale cu risc crescut de transmitere a tuberculozei, în condițiile în care sunt utilizate și instalate conform instrucțiunilor primite de la furnizor și producător.” a declarat Madalina Dragoș – Medic Primar Pneumolog – Spitalul de Pneumoftiziologie Dr. Nicolae Rușdea.

Ne bucurăm că prin furnizarea acestor soluții am contribuit la îmbunătățirea sistemului medical românesc. De asemenea, mai multe spitale din țară au achiziționat produse G.L.A. prin intermediul POWER ELECTRIC în vederea creșterii capacității de control a tuberculozei și a îmbunătățirii stării de sănătate a populației din România.

Mai multe detalii despre acest produs puteți vizualiza în fișa tehnică a acestuia: lămpi APF-WM UV-C