Amenajare living – sfaturi pentru un iluminat practic

Pentru mulți dintre noi livingul este un loc unde ne desfășurăm activitățile de zi cu zi, câteodată îl folosim pe post de birou, bucătărie, loc de joacă, zonă TV sau pur și simplu un loc destinat relaxării.

Organizarea și proiectarea livingului

Spațiul din living poate fi împărțit în diferite zone, în funcție de activitățile care au loc cel mai frecvent aici.

Pot exista zone pentru lectura, bucătarie, relaxare sau un simplu loc de joacă.

Livingul poate fi organizat și în funcție de stilul adoptat în întreaga locuință (clasic, ultramodern, minimalist, retro, rustic, scandinav), dar și alegând câteva culori dominante, în jurul cărora va fi construită întreaga amenajare.

Iluminatul în living

Oricât de interesant și cu gust ar fi amenajată o încăpere și oricat de speciale ar fi elementele de decor care se afla în ea, fără lumini de interior potrivite, farmecul camerei se pierde. Când alegi sursele de lumină, trebuie să ții cont atât de funcționalitatea acestora, cât și de „efectul artistic”.

Pentru a alege cel mai bine lumina pentru living, nu uitați să țineți cont de dimensiunea camerei, culoarea pereților, covoarelor sau podelei, amplasarea și dimensiunile geamurilor. Adesea livingul este unit cu bucătăria, de acea este necesar ca lămpile să fie asortate.

Lumina generală, care vine din tavan și care se plasează, de obicei, în centrul încăperii, trebuie să poată acoperi o parte cât mai mare din încăpere. Dacă vrei să aduci lumină într-o încăpere de dimensiuni mari, poți opta pentru o plafonieră, andelabru sau pentru o lustră cu mai multe brațe. Atenție, însă, la aprecierea corecta a numărului de becuri de care ai nevoie pentru lumina generală. Dacă alegi o lustră sau un candelabru mult mai mari decât ar fi necesar, s-ar putea ca încăperea să fie luminata excesiv, ceea ce poate deveni deranjant.

Corp suspendat Cross

Pentru un iluminat uniform și unic poți alege corpuri de iluminat din gama HUE de la Philips.

Pentru zona de relaxare poți opta pentru un corp de iluminat ambiental, aceste corpuri vor face ca cititul sau momentul tău de relaxare să fie cât mai comfortabil.

Aplica Sana Hue

Philips Hue Cher

Puteți opta să folosiți această gamă de corpuri de iluminat și pentru bucătărie.

Philips Hue Fair Alb

anda-led-inteligenta-pentru-interior/banda-led-philips-hue-set-lightstrips-rgb-1-banda-led-2m-+-1-adaptor/philips/7190155ph/” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>anda LED Philips HUE Set LightStrips RGB” width=”1024″ height=”683″ />

În zona pentru lectura, pe birou, putem opta pentru corpuri de iluminat cu întrebuințări multiple care ne fac viața mai usoară și ne ajută sa ne concentram.

Veioza Charger

Veioza Philips HUE Beyond

Simțiți-vă liberi să experimentați, lumina reprezintă un mod unic de a ne exprima creativitatea.

 

Intră acum peși alege dintr-o gamă variată de produse!

Luați legătura cu Can&Power