Birouri inteligente, confort și eficiență

În cadrul unui sistem de iluminat conectat, corpurile de iluminat inteligente se contopesc cu infrastructurile IT şi electrice ale unei unităţi. Deoarece iluminatul este practic prezent în orice loc populat de oameni, sistemul de iluminat poate juca rolul unei platforme de comunicare de date universale.

Prin dotarea sistemului de iluminat cu senzori integraţi, companiile pot obţine informaţii detaliate despre utilizarea spaţiilor, de care se pot folosi pentru a lua decizii informate. Managerii pot folosi aceste informaţii pentru a optimiza sistemul de iluminat şi alte resurse, cum ar fi sistemul de aer condiţionat şi de curăţenie, făcând astfel posibilă atingerea celor mai exigente obiective legate de sustenabilitate şi economii financiare.

Sistemele de iluminat conectate permit persoanelor care lucrează în birouri şi spaţii industriale să fie proprietarii şi operatorii propriilor spaţii. Cu o aplicaţie pentru telefonul inteligent dezvoltată special şi sistemul de iluminat care gestionează informaţiile de poziţionare, puteţi permite angajaţilor să regleze iluminatul în funcţie de preferinţele individuale în zonele specifice în care îşi desfăşoară activitatea, chiar şi în birourile necompartimentate. Datorită calităţii şi confortului sporit al luminii şi controlului al personalului asupra mediului, sistemele de iluminat conectate vă pot ajuta să creşteţi nivelul de confort şi productivitate la locul de muncă.

 

The Edge, Amsterdam, Olanda

În cazul clădirii The Edge, un sistem ultramodern de tip Connected Lighting Philips ajută la crearea unui mediu mai confortabil, mai productiv şi mai sustenabil.

The Edge este o clădire inovatoare, de 40.000 m2, cu numeroși ocupanţi, din districtul de afaceri Zuidas al Amsterdamului.
Obiectivul principal al proiectului a constat în crearea unui mediu mai intuitiv, mai confortabil şi mai productiv pentru angajaţi, care să servească drept inspiraţie pentru designul clădirilor sustenabile din întreaga lume.

Soluții inteligente

Companiile OVG şi Deloitte au lucrat în strânsă colaborare cu Philips Lighting, care a furnizat un sistem de iluminat inteligent ce foloseşte tehnologii ultramoderne pentru a spori comfortul și flexibilitatea birourilor tip open space.

Acest sistem nu doar că le permite angajaţilor să îşi personalizeze iluminatul şi temperatura la locul de muncă utilizând o aplicație de smartphone, dar le oferă şi managerilor clădirii date în timp real privind operaţiunile şi activităţile. Aceste date le permit să maximizeze eficienţa operaţională şi să reducă amprenta de CO2 a clădirii.

Sistemul utilizează aproape 6.500 de corpuri conectate de iluminat cu LED pentru a crea un „plafon digital” în cele 15 etaje ale clădirii. Având senzori integraţi în 3.000 dintre aceste corpuri de iluminat, care funcţionează cu software-ul de administrare a iluminatului Philips Envision, sistemul captează, stochează, partajează şi distribuie informaţii pe întreaga suprafaţă a spaţiului iluminat.

Managerii clădirii utilizează software-ul pentru a vizualiza şi analiza aceste date, pentru a monitoriza consumul de energie şi pentru a fluidiza operaţiunile de întreţinere.

Contactați-ne

Power Electric furnizează servicii de proiectare și punere în funcțiune a sistemelor de iluminat inteligente, precum și livrarea corpurilor de iluminat și a componentelor de control.

Pentru informații sau comenzi, reprezentanții noștri de vânzări vă stau la dispoziție de luni până vineri, în intervalul 08:00 – 17:00, la numărul: +40(0)31 403 07 00. Ne puteți scrie la adresa: vanzari@canpower.ro.