EFdeN – Proiect susținut de POWER ELECTRIC

POWER ELECTRIC și-a asumat în mod voluntar misiunea de a furniza soluții de iluminat inovative și în același timp eficiente.

De ce ne-am asumat această misiune?

Deoarece avem convingerea că este datoria noastră, a tuturor, față de mediul înconjurator și față de generațiile viitoare, să conservăm resursele actuale și să nu luăm decizii bazate exclusiv pe interesele de moment: costuri mici, durata de viață a produsului și performanța obținută.

Cum întelegem noi să acționăm în acest scop?

În mod direct, prin adoptarea și includerea în portofoliu a unor produse noi, construite cu tehnologii prietenoase cu mediul și eficiente în exploatare, dar și printr-o activitate susținută de promovare a acțiunilor și proiectelor de construire și amenajare a unor clădiri eficiente și sustenabile..

Un astfel de proiect în care suntem parteneri, alături de alte companii de renume din domeniul construcțiilor și instalațiilor, este Proiectul EFdeN derulat de Asociația Solar Decathlon.

EFdeN este un proiect românesc de cercetare și in același timp educațional, materializat într-o locuință sigură, confortabilă, sustenabilă și prietenoasă cu mediul înconjurător.

EFdeN
Prototipul EFdeN este o locuință inteligentă datorită sistemului de automatizare de tip BMS care controlează fiecare aspect al locuinței: de la controlul sistemului de iluminat la modul de funcționare al instalațiilor sanitare, al echipamentelor de ventilare, si al sistemelor de umbrire, prototipul fiind permanent și îndeaproape monitorizat. Toate rezultatele și controlul sunt disponibile și de la distanță, prin intermediul internetului.

 

Ce își propune echipa EFdeN?

Proiectul EFdeN își propune câteva obiective foarte ambițioase: să aducă o viziune nouă în strategia urbană din România față de alternativele clasice de dezvoltare și echipare a ansamblurilor rezidențiale prin punerea la dispoziția specialiștilor a unui prototip care înglobează tehnologii noi și cu o eficiență ridicată; să contribuie la extinderea parteneriatului public – privat în domeniul construcțiilor și nu în ultimul rând să aducă elemente noi în curicula de studiu din universitățile de profil din țară.

Arii EFdeN

În acest sens, voluntarii din  echipa EFdeN – o echipă interdisciplinară formată din  tineri dar și din profesioniști din diferite domenii de competență, au creionat profilul potențialului client pentru locuințele noi, construite cu tehnologiile încorporate în prototipul EFdeN, profil care poate fi un excelent punct de plecare pentru stabilirea strategiei de dezvoltare de zone rezidențiale noi.

Beneficiarii EFdeN

Recent prototipul casei EFdeN a fost deschis pentru publicul larg și pentru specialiști în Bulevardul Lacul Tei din București, în incinta Universității Tehnice de Constructii București, iar lansarea a fost marcată printr-o săptămână de evenimente cu tematici conexe, timp în care toți vizitatorii, de orice vârstă și din orice arie profesională, au fost bineveniți și ajutați să descopere noutatea, frumusețea, inteligența și inovația casei EFdeN.EFdeN_Week

Efortul susținut al Asociației Solar Decathlon este tot mai vizibil și apreciat de numeroase organizații non-profit și instituții publice, iar rezultatul acestui efort, al perseverenței echipei precum și parametri de eficiență ai proiectului au fost premiate de curând la Gala premiilor Forbes Romania 2015, ca recunoaștere a modului de abordare știintifică și economică în crearea unui prototip de casă ECO ce poate sta la baza dezvoltării de ansambluri rezidențiale verzi din viitor.

Realizările echipei EFdeN nu se opresc aici, provocarile vor continua cu noi participări la expoziții și conferințe internaționale și regionale, cu o prezență activă în piața construcțiilor din România, prezență bazată pe principii ecologice și de eficiență energetică.

Echipa EFdeN