FC Viitorul – Stadionul modernizat obține omologarea FRF

Academia HAGI si FC Viitorul – beneficiari ai investiției

Academia de Fotbal Gheorghe HAGI a fost deschisă în anul 2009 și este destinată creșterii de noi talente pentru fotbalul de mare performanță din România. Atât academia cât si echipa FC VIITORUL Constanța utilizează acum pentru antrenamente și competiții  stadionul Viitorul din localitatea Ovidiu, județul Constanța.

Arena sportivă a fost recent omologată de către Federația Română de Fotbal pentru desfașurarea meciurilor din Liga 1. Aceasta omologare a fost posibilă ca urmare a unei  reamenajări consistente a stadionului și a spațiilor de servicii adiacente. Astfel  s-au realizat printre altele o creștere a capacității spațiului destinat spectatorilor de la 1500 la 5000 de locuri,  și instalarea unui nou  și modern sistem de iluminat,  pentru a facilita buna desfașurare a meciurilor de acasă ale echipei  FC VIITORUL.

DSC_0357 DSC_0289

Dupa analiza mai multor oferte și propuneri tehnice, beneficiarul investiției a  incheiat contractul de reproiectare, furnizare si instalare a noii soluții de iluminat companiei POWER ELECTRIC.

,,,

Obiectivele  proiectului FC Viitorul

Deoarece cu sistemul de iluminat instalat anterior nu se depășea nivelul de 800 lux, primul obiectiv a fost acela de a îmbunătăți calitatea luminii, pentru a permite activitati și competiții sportive de înaltă performanță, precum și transmisia TV a acestora.

Al doilea obiectiv a fost de a crește nivelul de iluminare la un nivel minim solicitat de cerințele Federația Română de Fotbal pentru acordarea omologării stadionului și a obținerii licenței de joc în Liga 1.

POWER ELECTRIC a propus  in acest proiect, ca principal element al soluției, corpuri de iluminat marca PHILIPS, din gama Arena Vision. 

Reflectorul ArenaVision MVF404 – proiectat pentru stadioane și arene sportive în aer liber – crește dramatic impactul teatral și emoțional al evenimentelor sportive atât pentru spectatorii prezenți in tribune cât și pentru telespectatori, dar care in acelasi timp permite jucătorilor din teren să evolueze în condiții vizuale optime.

arena vision Proiectarea luminotehnică DSC_0017

Reflectorul a fost ales pe baza capacității sale de a atinge nivelurile de lumină solicitate de 1200 lux. Folosind sisteme de optică diferite, s-a reușit atingerea nivelului de iluminat dorit cu numai  96 de corpuri.

Datorită tehnologiei inovative a lămpii Philips MHN-SE 2000 W cu halogenură de metal și a piesei optice compacte de înaltă precizie, ArenaVision MVF404 oferă o eficiență optică mult mai mare decât oricând înainte. În plus, acest reflector de 2 kW include o lampă ușor de montat și înlocuit, cu respectarea deplină a normelor IP65,  în timp ce continuă să ofere toate beneficiile tradiționale ale sistemelor Arena Vision de la Philips. Opțional, versiunea ArenaVision MVF404-flicker free este concepută pentru a elimina complet efectul de flicker, în scopul de a garanta imagini perfecte, filmate cu camere super-slow-motion la evenimentele sportive. Mai multe informații despre familia de produse Arena Vision în Broșura Arena Vision MVF404 .

În cadrul proiectului s-a urmărit  atât reducerea costurilor cu investiția initială, cât și a cheltuielilor ocazionate de sistemul de iluminat pe termen lung: costuri de  mentenanță și costuri aferente consumului cu energia electrică pentru întreaga bază sportivă.

POWER ELECTRIC a asigurat toate serviciile necesare in acest proiect: project management, a realizat proiectarea luminotehnică, a coordonat și supervizat lucrările de instalare, punerea în funcțiune și recepția investiției.

sigla AGH2 249457_167242903340269_4002577_n
fc-viitorul