Sistemele pentru iluminat de siguranta salvează vieți

SIstemele de iluminat de siguranta

V-ați imaginat vreodată cum ar arăta căile de evacuare din clădirea în care lucrați sau centrul comercial pe care îl vizitați frecvent, în condițiile în care iluminatul general este oprit sau în cazul în care vizibilitatea este diminuată de fumul provocat de un incendiu? Cât de ușor v-ar fi să identificați ieșirea și să vă deplasați pe scările de evacuare, în această situație?

Acestea sunt doar o parte dintre întrebările la care trebuie să răspundă specialiștii Power Electric atunci când proiectează un sistem de iluminat de siguranță.

Important, în proiectarea sistemelor de iluminat de siguranta:

Se vor instala aparate de iluminat în locații obligatorii, pentru a acoperi riscurile specifice și/sau pentru a evidenția echipamentele de siguranță și indicatoarele de securitate. Acestea vor acționa ca semnale luminoase peste acele părți ale căii de evacuare care, în condițiile unui nivel scăzut de iluminare, ar crește riscul de accidentare, blocaj sau dificultăți în utilizarea echipamentelor de intervenție la incendiu.

Locații critice:

 

Sunt recomandate corpuri de iluminat de calitate, cu soluție de iluminat LED, care să asigure o luminanță optimă în condiții de vizibilitate scăzută, cu o durată de viață prelungită.
Indicatoarele de securitate pentru evacuare și marcarea echipamentelor de intervenție la incendiu să fie conforme cu standardele în vigoare, respectiv ISO7010 pentru simboluri grafice și EN1838 pentru caracteristici calitative (luminanță și uniformitate).

Durata minimă de funcționare autonomă poate varia între 1 și 3 ore, în funcție de aplicație și în concordanță cu I7-2011/Cap 7.23. Se poate opta pentru o soluție cu luminoblocuri (aparate de baterie locală) sau o soluție de alimentare centralizată, în cazul în care numărul de aparate utilizate este mai mare.
Sistemul de iluminat ales să ofere posibilitatea de control și testare. Mai multe detalii aici.

RESCLITE PRO, iluminat de siguranță inteligent de la Zumtobel

Sistemul optic inovativ cu care sunt dotate corpurile de iluminat din gama RESCLITE PRO corespunde celor mai înalte standarde ale iluminatului de siguranță. Designul minimalist se împletește cu tehnologia avansată, pentru o integrare perfectă în spațiile comerciale moderne sau în clădirile de birouri ale viitorului. Brosura RESCLITE PRO

Power Electric recomandă corpurile pentru iluminat de siguranta Ceag de la Eaton

iluminat de siguranta

Eaton are în portofoliu o gamă largă de produse, de la cele cu design atractiv care pot fi utilizate în zone comerciale, dar și produse destinate spațiilor industriale, rezistente la explozii, praf și umezeală.
CATALOG Ceag EATON

iluminat de siguranta

CEAG GuideLED AT

Tehnologie LED
– Intensitate luminoasă uniformă conform EN1838
– Tehnologie LED pentru siguranță crescută și consum redus
– Durată de viață 50.000 de ore
Circuit testare automată
Afișaj cu LED în 2 culori
Conectivitate optimă
Baterie LiIon de ultimă generație (ușor de înlocuit, variante 1, 2, 3 ore)

CATALOG  Ceag Guide LED AT EATON

 

iluminat de sigurantaCorpurile de iluminat antiex de la Ceag Eaton, liniare, de siguranță și de evacuare sunt aprobate pentru zone cu risc de explozie.
Caracterisitici:

  • Clasă de protecție IP66
  • Carcasă rezistentă, pentru aplicații industriale
  • Monitorizare prin sistemul Ceag

 

 

În funcție de dimensiunile proiectului, puteți opta pentru bateria centralizată sau modulul de monitorizare, care oferă un nivel ridicat de siguranță și flexibilitate în asigurarea operațiunilor de mentenanță și testare a sistemului.
CATALOG GC Line+ EATON

Contactați-ne

Construiți o locație nouă sau doriți să aflați dacă dispuneți de un sistem de iluminat de urgență conform standardelor în vigoare? Contactați-ne la adresa vanzari@canpower.ro sau la numărul 031 403 07 00 și vă vom oferi suportul necesar, de la servicii de proiectare, la livrarea corpurilor de iluminat și punerea în funcțiune.