Iluminatul exterior – planificare și organizare grădină

Aplica de gradina Philips Arbour

Cu un strop de imaginație și răbdare putem transforma banala grădină într-un loc de joacă, un paradis al florilor sau un spectacol de lumini potrivit cu starea ta de spirit și ambientul fiecărei zi din an.

Stabilirea conceptului de amenajare a grădinii

În stabilirea conceptului de amenajare a grădinii trebuie să țineți seama de trei factori principali:

   1. Ce funcționalități vrei să ofere grădina ta?

Este important să acorzi de la început atenție planului grădinii și să ai o imagine destul de clara în ceea ce privește funcționalitatea sau funcționalitățile principale ale grădinii. Astfel, poți realiza spații separate, destinate activităților celor mici, odihnei, grădinăritului, pregătirii mesei și întâlnirilor cu prietenii.

Lampa de gradina Philips HUE Calla Crom

   2. Cât timp poți acorda săptămânal îngrijirii grădinii?

Secretul unei grădini frumoase stă în atenția pe care i-o acorzi. Dacă ai un stil agitat de viată și îți este greu să găsești măcar câteva ore libere în care să te poți ocupa de sarcinile obligatorii când vine vorba de grădinărit, atunci ar trebui să acorzi mai multă importanță zonei pavate cu piatra, destinată relaxării și socializării.

Stalp de iluminat tip Felinar Creek Negru

 

   3. Care este stilul ce îți definește personalitatea?

Stilul poate varia în funcție de personalitatea și nevoile fiecărui individ în parte. Poți să organizezi grădina într-un stil minimalist sau rustic, pune-ți imaginația la contribuție.

Stilul minimalist este ideal pentru cei care nu au timp sau nu vor să îngrijească plante. La fel ca stilul echivalent în designul interior, minimalismul în amenajarea grădinii se bazează pe simplitate și spațiu deschis.

Aplica Colorado

Pe cât de ușor este să proiectezi o grădina rustică, pe atât de fermecător va fi rezultatul dacă în amenajarea grădinii tale respecți cele trei reguli ale acestui stil: mizează pe lemn, amintește-ți tradițiile românești și plantează flori ale căror denumiri le cunoști încă din copilărie.

Aplica gradina Philips Alpenglow

Utilizează iluminatul indirect pentru a oferi strălucire grădinii tale.

Iluminatul indirect este excelent pentru crearea ambianței, în timp ce iluminatul direct este mai funcțional.

Pentru a asigura ambianta în curtea și grădina ta este important ce tipuri de corpuri de iluminat alegi, unde sau cum le așezi, cum să calculezi astfel încât sa lumineze cât mai eficient.

Pentru ca lămpile de exterior să funcționeze corespunzător, atât din punct de vedere al securității, cât și al confortului, este important să le poziționați corect.

Zonele care trebuie să fie luminate în timpul nopții sunt:

  • ușile de intrare
  • zona garajului
  • colțurile casei

Ascunde corpurile de iluminat în spatele unui tufiș, al unui gard viu sau orientează-le spre peretele terasei pentru a valorifica orice situație. Evita întotdeauna strălucirea puternică a lămpilor direct în câmpul vizual al musafirilor, pentru a nu-i orbi.

În funcție de întinderea grădinii tale, vei avea nevoie de corpuri de iluminat suplimentare. Asigura-te că le alegi pe cele cu LED deoarece durează mai mult și sunt mai eficiente energetic decât becurile cu incandescență obișnuite

Acestea pot fi: corpuri de iluminat suspendate, corpuri de iluminat de perete si lămpi de exterior.

Lampa solara de gradina Dusk

Poți opta, în funcție de buget sau de preferințe, pentru:

  • stalpi decorativi – care pot fi montați pe aproape orice suprafața și care pot avea și un senzor de mișcare încorporat, astfel încât energia stocată să fie utilizată doar atunci când cineva pășește în preajma lor;

Stalp de iluminat de exterior Ecomoods Bridge

  • corpuri încastrate – acestea protejează în carcasa din sticlă un bec cu lumină rece; este bine de știut ca montarea acestui tip de corpuri de iluminat presupune drenarea solului și încastrarea acestora la câțiva centimetri sub pământ, pentru o susținere corectă.

Spot incastrat Mossele

  • aplică de exterior cu senzor – aceasta iluminează puternic zonele exterioare și au un senzor de mișcare inclus care te menține în siguranță.

Aplica de exterior cu senzor Raccoon Inox

Când spui grădină te gândești la natură, de aceea este necesar să o protejăm chiar și prin cel mai mic gest fiind indicat să folosim materiale cât mai prietenoase cu natura.

Intră acum peși alege dintr-o gamă variată de produse!

Luați legătura cu Can&Power