Iluminatul în cabina de probă

Iluminatul în cabina de probă este unul dintre principalele motive care influențează decizia de cumpărare a clientului.

Îți recomandăm să alegi surse multiple de iluminat. Lumina principală, cea din tavan, ar trebui sa fie lumină albă, rece, cu o valoare mare a indicelui de redare a culorilor.

Indicele de redare a culorilor, CRI, reprezintă măsurarea capacității sursei de lumină de a reda culorile obiectelor cu fidelitatea unei surse de lumină naturală. Scara de măsurare a indicelui CRI este intre 0 si 100. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât lumina emisă este mai calitativă.

Un alt element important este temperatura de culoare. Este o caracteristică a luminii vizibile, care are aplicații importante în iluminat, măsurata in Kelvin (K). Temperaturi de culoare mai ridicate (peste 6000 K) corespund culorilor reci (gama verde-albastru) și temperaturi de culoare mai scăzute (2700-3000 K) pentru culorile calde (gama galben-roșu).

In imaginea de mai jos vei vedea cum aceeași cămașă albă are nuanțe diferite. Acest fapt se datorează alegerii luminii.

Prima cămașă din stânga este iluminată cu un corp de iluminat cu CRI=80, iar temperatura de culoare de 3000K. A doua cămașă este iluminata cu CRI=40, cu temperatura de culoare 4000K.

Cămașa a treia este iluminată cu un corp de iluminat cu CRI=90 și temperatura de culoare 4000K, iar ultima cămașă este iluminata cu Crispy White.

Crispy White folosește cea mai recentă tehnologie de iluminare cu LED-uri pentru a face albul să pară mai alb, iar culorile să pară mai vibrante.

La fel de important într-o cabină de probă este si iluminatul oglinzii. Alege sa iluminezi lateralele oglinzii cu lumină ce poate fi modificată din lumină caldă in lumină rece. Lumina amplasată frontal va estompa umbrele luminii generate de corpul de iluminat din tavan.

 

Pentru mai multe sfaturi, te invităm sa iei legătura cu specialiștii noștri!

 

 

 

Luați legătura cu Can&Power