Iluminatul Rezidențial – Baia

În articolul de astăzi vom discuta despre iluminatul băii.

Deși la prima vedere nu pare, baia reprezintă una din cele mai importante zone ale unei locuințe. Un om obișnuit petrece în baie un minim de 182 de ore din an, așadar este important ca acest spațiu să fie amenajat cu bun gust și iluminat inteligent și practic.

Iată cele mai importante lucruri de care să ții cont pentru a fi sigur că te bucuri la maxim de efectele unei băi iluminate corespunzător!

1. Temperatura de Culoare

Pentru unele persoane, baia este locul destinat unor activități ce necesită atenție, precum pensare, bărbierit, epilat, machiat etc, însă pentru anumite persoane, în special pentru femei, este de asemenea și un loc pentru relaxare, prin prisma băilor lungi și înspumate. Primul tip de activitate necesită lumină albă, pentru a ajuta în procesul de focusare, iar al doilea tip de activitate necesită lumină caldă, pentru a întreține procesul de relaxare.

Pentru a beneficia de ambele tipuri de lumină, recomandăm să alegi becuri care au funcția de schimbare a temperaturii de culoare.

 

2. Amplasarea surselor de lumină

Ai observat vreodată anumite umbre pe fața ta atunci când te privești în oglindă, motiv pentru care aplicarea corectă a machiajului, bărbieritul etc devin dificile?

Ei bine, acest lucru se întâmplă deoarece sursa de lumină nu este așezată corespunzător, cel mai adesea fiind montată deasupra oglinzii. Acest lucru implică crearea de umbre pe față, sub ochi, nas și bărbie.

Pentru a putea beneficia de experiențe reușite în fața oglinzii, îți recomandăm ca montarea surselor de lumină să fie de jur împrejurul oglinzii sau pe părțile laterale ale acesteia.

 

3. Ia în considerare iluminatul pe nivele

Ce înseamnă asta mai exact? Un exemplu concret ar putea fi următorul: poți opta pentru un panoul LED pentru un efect de lumină generală, util atunci când faci un duș rapid sau cureți baia. Pentru momentele de concentrare, în zona oglinzii vei folosi o lumină de tip bandă LED sau aplice pe perete, pe lateralele acesteia. Mai departe, pentru momentele de relaxare de tipul baie cu spumă, poți alege spot-uri cu reglare a intensității luminoase, pentru un efect de lumină difuză, ambientală, îndreptate sau montate în zona căzii.

Un alt exemplu ar fi montarea unei benzi LED într-o scafă ce ar putea servi atât pentru lumină generală, cât și pentru lumină ambientală.

 

4. Ține cont de gradul de protecție IP

Gradul de protecție IP reprezintă un indice important, prezent pe majoritatea etichetelor corpurilor de iluminat. Acesta îți indică gradul de protecție al corpului de iluminat împotriva pătrunderii apei și a prafului. Având în vedere faptul că discutăm despre un spațiu umed, este important să alegi un corp de iluminat potrivit, pentru a te putea bucura de el un timp îndelungat.

Sperăm că sfaturile de azi îți vor fi de folos, iar pentru proiecte de iluminat complexe, poți lua legătura cu încredere în experții noștri, aici.

 

 

Luați legătura cu Can&Power