Integrarea soluțiilor de iluminat în lupta contra COVID-19

Surse cu lumina LED

Potrivit experților, iluminarea scăzută, lămpile învechite, pâlpâirea sau lumina slabă au un efect negativ asupra studenților și a activitații lor, concentrarea atenției și percepția asupra materialelor noi conducând la dezvoltarea problemelor cu vederea.

SchoolVision

Becurile cu LED vor inlocui tot mai mult becurile incandescente (clasice), pe cele cu halogen sau pe cele compact-fluorescente.

Tehnologia LED are toate avantajele unei utilizări eficiente, sigure și economice. Lumina atinge o intensitate maximă instantaneu, fără un timp de încălzire și este plăcută ochiului, becurile nu se încălzesc, nu conțin mercur, iar consumul de energie este redus considerabil.

Cum ajută iluminatul cu LED confortul vizual si starea de bine?

Un important beneficiu al becurilor cu LED îl reprezintă faptul ca  lumina este confortabila pentru ochi. Potrivit unui studiu74% dintre utilizatori cred ca lumina le influențează sănătatea ochilor, iar o treime consideră confortul vizual un criteriu important în alegerea becurilor.

Iluminatul cu LED-uri este eficient din punct de vedere al costurilor pentru consum de energie, poate îmbunătăți calitatea mediului educațional atât în ​​școala primară, cât și la universitate, precum și pentru a ajuta elevii să se simtă confortabil pe parcursul orelor.

SchoolVision

SchoolVision de la Philips Lighting este un sistem de iluminat care permite profesorilor să aleagă între patru setări diferite ale luminii, care imită evoluţia naturală a luminii diurne şi ajută copiii să rămână concentraţi şi atenţi.

  1. NORMAL – luminozitate și tonuri cromatice standard potrivit pentru lecțiile uzuale.
  2. FOCUS – intensitate ridicată a luminii și un ton cromatic rece potrivit pentru activitățile ce necesită concentrare deosebită, un exemplu ar fi examenele.
  3. ENERGY – intensitate ridicată a luminii și un ton cromatic foarte rece potrivit pentru energizarea elevilor în timpul dimineții și a prânzului.
  4. CALM – nivel standard de intensitate și un ton cromatic cald pentru clasele hiperactive.

 

Surse cu lumină UV-C

În contextul noii situații provocate de virusul SARS COV 2 realizăm că sănătatea trebuie să devină o prioritate în toate domeniile.

Instituțiile de învățământ sunt, poate, printre cele mai expuse domenii la acest virus datorită fluxului foarte mare de oameni de toate vârstele. O parte dintre aceștia sunt la o vârstă fragedă incapabili de a se adapta noilor reguli destul de riguroase.

În timpul acestei pandemii de coronavirus este important ca atât autoritățile, școlile cât și familiile să dispună de resurse flexibile care să le permită copiilor să își continue parcursul educational.

Păstrarea în siguranță a elevilor implică automat dezinfectarea corectă a școlilor și gradinițelor pentru a reduce răspândirea COVID-19. Virusul poate rămâne suspendat în aer timp de până la trei ore după ce o persoană infectată strănută, iar particulele de virus aterizează de asemenea pe suprafețe și pot supraviețui acolo până la câteva zile. Măștile de protecție sunt de mare ajutor pentru a reduce răspândirea virusului, însă ele reprezintă doar o parte a soluției alaturi de spălarea mâinilor cu apă și săpun. În acest sens, unul din atuurile utilizate în lupta cu virusul pandemic este efectul radiației UV-C materializat în lampile bactericide cu o eficiență de 99,9% în distrugerea și inactivarea COVID-19 atât din aer cât si de pe suprafețe.

De aceea vă recomandăm folosirea surselor cu lumina UV-C.

Ce este lumina UV-C?

Efectul dezinfectant al radiațiilor UV-C este cunoscut de mai bine de 100 de ani și este utilizat în întreaga lume într-o mare varietate de aplicații.

Efectul dezinfectant UV-C are un efect dezinfectant, deoarece afectează structurile ADN ale microorganismelor, provocând un efect fotochimic la timine.

Lumina Ultravioleta

Lămpile UV-C

Cea mai eficientă metodă de producere a UV-C este în lampa cu descărcare de vapori de mercur cu presiune joasă, în care o medie de 35% din energie este transformată în UV-C. Lămpile de bună calitate sunt fabricate dintr-o formă specială de sticlă, acestea  blochează radiațiile care formează ozon și au o doză minimă de mercur.

Lampile bactericide UV-C sunt metode simple, viabile și, în general, economice pentru școli pentru a îmbunătăți calitatea mediului în interior și a suprima transmiterea bolilor infecțioase.

Lampa bactericida Air UVcleaner

Lampa UV pentru dezinfectie aer cu picior mobil pe role

Tot mai multe unități școlare aleg să utilizeze această formă de desinfectie a aerului și a suprafețelor deoarece lumina UVC este suficient de puternică pentru a perturba ADN-ul celulelor virale și pentru a preveni reproducerea acestora, eliminând astfel grija cu privire la substanțele chimice, pulverizarea excesivă sau alte substanțe care ar putea avea efecte secundare nedorite.

ATENTIE!

Nu vă expuneți radiațiilor ultraviolete de tip UV-C. Sterilizarea încăperilor se face numai când în cameră nu este prezentă nici o persoană sau animal!

Supraexpunerea la UV-C 254nm provoacă iritații ale pielii (eritem) și ochilor (conjunctivită).

Aceste consecințe pot fi dureroase, dar nu au efect pe termen lung. Radiația UV-C cu undă scurtă, spre deosebire de UV cu o lungime de undă mai lungă, nu pătrunde în straturile mai profunde ale pielii sau în lentila ochiului.

  • „Educația este pur și simplu sufletul unei societăți pe măsură ce trece de la o generație la alta”

Dacă doriți să aflați mai multe detalii privind iluminatul eficient în instituțiile de învățământ colegii noștri vă stau la dispoziție pentru mai multe detalii aici.

Intră acum peși alege dintr-o gamă variată de produse!

Luați legătura cu Can&Power