Parteneriat POWER ELECTRIC – Fundația Metropolis

Sponsorizare_Metropolis_im1Fundația Metropolis este un nume referință în domeniul acțiunilor sociale desfașurate în parteneriat cu autoritățile locale și cu numeroase companii care sponsorizează proiectele organizației non-profit.

Compania POWER ELECTRIC este unul dintre sponsorii fundației pentru un nou centru social destinat tinerilor, dat în folosință în luna iunie 2015. Centrul cuprinde spații special concepute cu destinații diverse: săli de studiu, spații de recreere, dormitoare, sală de mese și alte spații comune sau de deservire.

POWER ELECTRIC a contribuit la dotarea acestor spații cu corpuri și surse de iluminat, precum și cu alte materiale electrice necesare pentru crearea unui mediu sigur pentru copii, dar și a unei ambianțe plăcute, primitoare, potrivite cu vârsta celor care vor fi prezenți zi de zi în această clădire.

Centrul social multifuncţional pentru copii și tineret

Sponsorizare_Metropolis_im2”Centrul are 2.000 de mp construiţi. Capacitatea este de 190 de copii și tineri – 150 în centrul de zi și 40 în centrul rezidențial pentru tineret”, a declarat președintele Fundației Filantropice Metropolis Ion Maticiuc, la evenimentul de deschidere a centrului.

Potrivit Fundaţiei Metropolis, statisticile arată că, majoritatea tinerilor care ies din centrele de plasament, întâmpină mari dificultăți în găsirea unui loc de muncă. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care aceștia sunt supuși unui risc crescut, în ceea ce privește comiterea de infracțiuni prin violență. O mare parte dintre ei emigrează în Europa, în principal în Franţa, Italia, Spania, Germania sau Norvegia.

În acest context, Centrul de tineri post-instituţionalizaţi se adresează unui număr de 40 de tineri, băieţi şi fete, admişi numai prin Direcţia de Protecţie a Copilului sector 6, care beneficiază de hrană, adăpost şi sprijin pentru integrarea în societate. Aceştia sunt îndrumaţi şi ajutaţi să urmeze cursuri de formare profesională, sunt sprijiniţi în procesul de angajare şi în plus li se cere lunar să facă dovada economisirii a unei părți din venituri pentru asigurarea avansului necesar accesării programului ”Prima Casă”.

Fundația Filantropică Metropolis

Centrul_social_MetropolisFundația Filantropică Metropolis este o instituție neguvernamentală și non-profit care desfașoară activități pentru protectia copiilor separați temporar sau definitiv de ocrotirea părinților lor și pentru integrarea lor în societate și comunitate, pentru sprijinirea copiilor aflați în dificultate și pentru a preveni abandonul familial și școlar. De asemenea Fundatia Filantropica Metropolis se implică în sprijinirea persoanelor vârstnice prin construirea sau amenajarea de centre sociale pentru aceștia.

În perioada 2004 – 2015, aproape 700 de copii au beneficiat de serviciile Fundaţiei Filantropice Metropolis, prin intermediul mai multor facilități de asistență socială.

Logo ffm