Plafoniere moderne – 10 idei de iluminat

Plafoniere moderne ce luminează natural și discret, potrivite pentru orice încăpere.

Când vorbim de amenajări moderne sau contemporane ale unui dormitor sau living trebuie să luăm în considerare iluminatul, ca factor principal. Până la urmă ce înseamnă o amenajare reușită fără un iluminat adecvat? Iluminatul trebuie să pună în evidență aspectele unice ale camerei, dar să fie și funcțional fără a face risipă de energie.

O soluție la îndemână pentru a ilumina un living sau un dormitor dar și bucătăria sau holul sunt plafonierele moderne.

Plafonierele spre deosebire de alte corpuri de iluminat cu sistem de prindere în tavan (lustre sau candelabre) au câteva avantaje. Plafonierele ocupă, în primul rând, spațiu mai mic în înălțime și astfel sunt potrivite camerelor cu înălțime mai mică, camerele apartamentelor de bloc.

De altfel, plafonierele sunt ideale pentru camerele cu dimensiuni mici, tocmai pentru forma și dimensiunile compacte.

O altă caracteristică importantă a plafonierelor este dispersia uniformă a luminii, datorată formei, de obicei rotundă și a dispunerii becurilor, în cazul plafonierelor ce folosesc ca sursa de iluminat becurile fie ele clasice sau becuri LED.

Plafoniere LED

Până la apariția becurilor LED plafonierele aveau o mare probema funcțională. Din cauza spațiului îngust de aerisire becurile clasice se încălzeau foarte tare  provocând de obicei arderea becurilor sau chiar mai rău defecțiuni ale duliei sau abajurului.

De aceea plafonierele cu bec clasic nu erau recomandate pentru spații precum baia sau bucătărie, medii cu umiditate ridicată.

Plafoniera LED Shogun

Plafoniera moderna

Plafoniera LED integrat de la Trio realizată în stil modern, prevazută cu bec LED de foarte bună calitate. Cu o lumină albă caldă reglabilă, cu intrerupător dimabil până la lumină albă rece, plafoniera LED Shogun are un aspect foarte discret.

Dimensiuni: 42,5 cm

Plafoniera LED integrat Cursa

plafoniera LED

Plafoniera modernă cu bec LED integrat cu o lumină albă caldă dispersată uniform datorită formei. Abajurul este realizat din materiale de cea mai bună calitate și este prevăzut cu un sistem de prindere cu cleme ușor de folosit. Garanție 24 de luni.

Dimenisiuni:

Înălțime: 9 cm

Diametru: 28 cm

Plafoniera baie Philips Mauve

plafoniera led

Plafoniera Philips moderna cu LED integrat recomandată pentru baie. Creeaza o atmosfera primitoare in hol, living sau dormitor. Poate fi folosita ca aplica de perete sau plafoniera. Corp de iluminat cu un design funcțional, ușor de instalat atât pe plafon cât și pe perete. Garantie 2 ani.

Dimensiuni:

Înălțime: 7,5 cm

Lungime: 32,2 cm

Lățime 32,2 cm

Plafoniera LED integrat Suzuka

  plafoniera led

Plafonieră spectaculoasă cu bec LED  integrat pentru interioare moderne pline de personalitate. Controlabilă din telecomanda cu care este dotată și întrerupător dimabil integrat. O plafonieră modernă ce creează atmosferă într-o încăpere amenajată în stil moden minimalist sau contemporan.

 

Plafoniere de baie

Plafonierele moderne pentru baie sau bucătărie sunt încapsulate, rezistente la umiditate și temperatură ridicate. În plus sunt realizate din materiale de foarte bună calitate, mai ales cele de la producători precum Philips sau Trio.

Plafoniera baie Philips Cinnabar

plafoniera LED

Plafonieră cu  design contemporan echipată cu bec LED de calitate de la Philips, cu o dispersie uniformă a luminii albe reci dată de becul LED. Ideală pentru holuri dar și pentru baie sau bucătarie, plafoniera Cinnabar este realizată din materiale de foarte bună calitate. Tehnologia LED de la Philips garantează 15.000 de ore de funcționare. Garanție 2 ani.

Înălțime: 7.9 cm
Lungime: 32 cm
Lățime: 32 cm
Greutate: 0.500 kg

Plafoniera baie Clarimo

plafoniera LED

Plafoniera LED Clarimo are un aspect subțire și elegant, ce o face potrivită pentru orice spațiu, dar mai ales în baie. Nuanțele acrilice oferă lumină puternică și confortabilă. Plafoniera este disponibilă în finisaj alb sau gri deschis. Tehnologia LED de la Trio înseamnă performanță și eficiență superioară a luminii.

Plafoniera baie Avior

plafoniera LED

Plafoniera LED realizată din materiale de foarte bună calitate, cu un design slim, recomandată pentru încăperile mici. Becul LED este inlocuibil, dar producătorul german Trio oferă o garanție de 60 de luni.

Plafoniere Living

Pentru living am ales câteva plafoniere cu design original ce vor aduce sufrageriei o notă discretă și elegantă.

Plafoniera Glinka cu becuri halogen

plafoniera moderna

Plafonieră cu design deosebit compusă din 3 globuri cu becuri halogen ce răspândesc în cameră o lumină cu efect inedit. Garanție 24 de luni de la Philips.

Plafoniera Floris

plafoniera living

Plafonieră de living cu motive florale, realizate din materiale de foarte bună calitate, sticlă și metal. Abajurul este decorat cu cristale pentru un efect original al luminii. Plafoniera folosește două becuri cu dulie E27, dar este disponibilă și în varianta cu un singur bec. Garanție 24 de luni.

 

Plafoniera Busa, albă pătrată

plafoniera living

Plafonieră simplă și elegantă ideală pentru un interior minimalist. Cu un sistem de prindere accesibil, ușor de instalat, plafoniera este prevăzută cu 2 becuri cu dulie E27. Abajurul este realizat din sticlă opal rezistentă. Garanție 24 de luni

Dimeniuni:

Lățime: 23 cm

Înălțime:8 cm

Plafoniere moderne

Plafonierele moderne sunt corpuri de iluminat versatile ce își îndeplinesc scopul pentru care au fost create, foarte bine. Dacă primele modele de plafoniere erau grele și mecanismele de prindere necesitau o persoană calificată, plafonierele moderne devin tot mai ușoare ca greutate și foarte ușor de manevrat. Materialele de foarte bună calitate ca de exemplu aluminiu, sticlă opal, sau plastic fac ca aceste corpuri de iluminat să fie accesibile și adaptabile.

andalwood-1xmax.60w-e27-alb/philips/4096431pn/”>Plafoniera modernă Sandalwood

andalwood-1xmax.60w-e27-alb/philips/4096431pn/” target=”_blank” rel=”noopener”>andalwood. Concepută special pentru camera de zi și dormitor, este perfectă pentru a oferi o atmosferă relaxantă și primitoare.

Plafoniera modernă Glory

plafoniera moderna

Plafonieră modernă cu un design spectacular ce dă camerei o notă de eleganță și mister. Realizată din materiale de foarte bună calitate plafoniera folosește becuri pe dulie clasica E14.

Dimensiuni:

Diametru: 40 cm

Înălțime; 26 cm

 

Plafoniera LED Trio Sydney

plafoniere moderne

O plafonieră LED cu un design elegant, pentru o cameră amenajată în stil contemporan. Plafoniera folosește bec LED neinlocuibil, dar garanția de 60 de luni dată de producătorul TRIO este un argument în plus pentru o achiziție inspirată.

 

Am încercat în acest articol să vă prezentăm câteva idei de plafoniere moderne cu becuri clasice sau bec LED ce ar putea decora și ilumina casa. Sperăm că am reușit să îți dăm câteva surse de inspirație pentru casa ta. Pentru mai multe corpuri de iluminat de living, dormitor baie sau bucătărie consultați magazinul nostru online.