Power Electric și piața de iluminat – Agenda Construcțiilor

Florin Niculae, Director General al Power Electric, vorbește despre succesul înregistrat în prima parte a anului și emite previziuni prudente pentru lunile care vor urma, în Revista Agenda Construcțiilor, în cadrul unei o analize a pieței de materiale electrice, în general, și cea a corpurilor de iluminat, în special.

Power Electric – creștere de 65% a vânzărilor de corpuri de iluminat în 2018

În contextul în care pentru anul 2017 era estimată o creștere de 12% a cererii de corpuri de iluminat, Power Electric a reușit să genereze o creștere 55% în vânzări, susținută de două segmente importante: iluminat clădiri de birouri și cel industrial. Nu deținem cifre la nivel de piață pentru prima jumătate a anului 2018, însă putem să ne declaram satisfăcuți de evoluția cererii, deoarece am înregistrat o creștere de 65% a vânzărilor de corpuri de iluminat față de 2017, odată cu dezvoltarea unui nou segment: proiectele rezidențiale. Ne bucurăm că exista un interes crescut al consumatorilor casnici pentru soluții de iluminat de calitate bazate pe tehnologia LED sau chiar pentru sisteme complexe de automatizare de tip casă inteligentă. Cu toate acestea, anticipăm pentru următoarea jumătate a anului o creștere temperată sau chiar o stagnare, perspectivele pentru perioada 2019 – 2020 fiind, de asemenea, de creștere moderată.

Articolul realizează și o trecere în revistă a proiectelor majore în care a fost implicat Power Electric în anul 2017.  Alături de partenerul Signify (Philips Lighting România), Power Electric a implementat un proiect de iluminat dinamic al vitrinei magazinului Bigotti din Calea Victoriei.

 

Resto Aperto, un concept nou de restaurant, cu iluminat inteligent

De asemenea, un proiect de iluminat de referință realizat de echipa de lighting design a Power Electric împreună cu specialiștii Signify (Philips Lighting România) și arhitectul Mihaela Roman a fost Resto Aperto. Am oferit soluțiile de iluminat flexibile și eficiente energetic StyliD, adaptate la cerinţele actuale ale pieţei, care acoperă o mare varietate de aplicaţii, precum Crisp White – folosit în magazine cu articole vestimentare și Food recipes – folosit în supermarket-uri sau restaurante.

Power Electric iluminat Resto Aperto Philips Signify

Produsele care vor fi în centrul atenției în perioada următoare sunt cele legate de Internet-of-Things (IoT): sisteme de automatizare și control de tip smart home, smart office sau smart city. De aceea, ne instruim echipa pentru a putea fi prezenți în toate stadiile furnizării acestui tip de soluții, de la proiectare la livrarea produselor, precum și programarea, darea în funcțiune și mentenanța sistemelor.