Tehnologii în iluminat interzise din 2015

Philips HIDRegulamentul CE 245/18.03.2009 stabilește cerințele de proiectare ecologică aplicabile unor tehnologii în iluminat: lămpilor fluorescente fără balast încorporat, lămpilor cu descărcare de intensitate ridicată, precum și balasturilor și corpurilor de iluminat compatibile cu aceste lămpi. Aspectele de mediu legate de produsele consumatoare de energie vizate:

  • reducerea consumului de energie electrică în faza de utilizare a lămpilor. Fără aceste măsuri, acesta ar putea creste de la 200 TWh in 2005 la 260 TWh in 2020
  • reducerea conținutului de mercur al stocului de lămpi instalate, estimat în 2005 la 12,6 tone, și cu previziune de creștere la 18,6 tone în 2020, dar s-a demonstrat ca acesta poate fi redus semnificativ prin implementarea măsurilor din directiva ErP.

 

Calendarul de eliminare a lămpilor cu descărcare în gaz ineficiente

Aprilie 2015 reprezintă o fază intermediară in procesul început in anul 2010 și care se va derula până in aprilie 2017.

Tehnologii în iluminat - Calendar eliminare lampi HID

Important! Produsele de tip HPS și HPM menționate vor putea fi comercializate și după data de 13 aprilie 2015 numai in limita stocurilor existente.

 

Noi tehnologii în iluminat – alternative eficiente ale celor eliminate începând din aprilie 2015

POWER ELECTRIC oferă o gamă completă de lămpi HID eficiente și rentabile marca Philips pentru înlocuirea surselor care nu se
mai încadrează în parametrii reglementați pentru iluminatul general –  atât pentru iluminatul stradal cât și pentru cel industrial.

Alege produsele Philips din portofoliul CAN&POWER pentru reconfigurarea  sistemelor de iluminat  astfel încât acestea să corespundă reglementărilor ErP (Energy related Product) privind tehnologiile în iluminat eficiente și ”verzi”. Ai la dispoziție două alternative:

  • Schimbarea lămpilor curente cu alternative permise, eficiente energetic
  • Înlocuirea în totalitate a sistemului de iluminat cu unul mai performant.

 

Schimbarea lămpilor (up-lamping) pe noile tehnologii în iluminat

 Tehnologii în iluminat - alternative HIDLumină galbenă

1. SON (T) APIA Plus Xtra (Long Life): Cele mai eficiente și cu cea mai lungă durată de viață, produse cu o  tehnologie ce a stabilit un nou standard de eficiență și durată de viață pe piața lămpilor cu vapori de sodiu de înaltă presiune, rezultând produse care durează 6 ani și mențin fluxul luminos.

2. SON (T) APIA Plus Hg Free: durabile și eficiente, Bazate pe tehnologia APIA, aceste lămpi au odurată de viață de 5 ani și nu conțin mercur.

3. MASTER SON (T) PIA Plus: eficiente și fiabile, Pentru mai bine de 15 ani lămpile SON (T) PIA au dovedit că sunt produse eficiente și de calitate în iluminatul stradal. Aceste lămpi oferă o durată de viață de 4 ani, fiabilitate și menținerea fluxului luminos.

Lumină albă

4. CDO Plus: Alb plăcut, schimbare ușoară. Tehnologia în iluminat avansata de la Philips MASTER White City (CDO Plus) respectă standardele actuale ridicate pentru iluminatul urban. Această sursă de iluminat compactă oferă fiabilitate, eficiență și performanță, producând o lumină albă strălucitoare. Gama CDO Plus are o durată lungă de viață și poate fi ușor montată în corpurile de iluminat existente. Este ideală pentru iluminatul exterior oferind condiții de siguranță și fiabilitate sporite.

Înlocuirea în totalitate a sistemului de iluminat cu unul bazat pe noile tehnologii în iluminat

5. MASTER Cosmo alb Xtra! – Eficiente și durabile, produc o lumină albă atractivă, constituind un sistem foarte eficient din punct de vedere optic cu o durată mare de viață de până la 6 ani. Mai mult de atât, au un cost total foarte mic datorită eficienței energetice și a costurilor mici de mentenanță. Noua platforma de aparataje (Xtreme) aduce reduceri suplimentare de energie și ale emisiilor de CO2. Aparatajele Xtreme asigură o durată de viață de 80.000 de ore, protecție integrată și o serie de opțiuni de control cum ar fi DynaDimmer, LumiStep, LineSwitch & DALI.

Află mai multe detalii si echivalența între produsele eliminate și cele de înlocuire în broșura de informare CAN&POWER.

Philips - Innovation to you