The Bridge – prima clădire certificată LEED Platinum

În cazul proiectului The Bridge, prima clădire din România certificată LEED Platinum, dezvoltată de Forte Partners, Power Electric a cooperat cu LSG GROUP și Philips la designul și conceptul iluminatului de fațadă și de interior.

The Bridge - prima clădire certificată LEED Platinum

Leadership in Energy and Environmental Design

LEED este unul dintre cele mai cunoscute programe de certificare a clădirilor verzi utilizat în întreaga lume. Creat de către organizația non-profit USGBC – U.S. Green Building Council, acest program include un set de sisteme de punctare a elementelor specifice ce țin de design, construcție, operare și întreținere. Acest sistem poate fi implementat atât clădirilor verzi, caselor cât și zonelor rezidențiale. Programul are rolul de a ajuta proprietarii și administratorii de clădiri să acționeze în mod responsabil față de mediul înconjurător și să utilizeze eficient resursele.

Proiectul The Bridge un punct de referință

The Bridge a devenit un punct de referință atât prin locația privilegiată cu acces la Podul Basarab și metroul Grozăvești, cât și prin tehnologia utilizată pentru a atinge cele mai înalte standarde aplicabile dezvoltărilor de tip „Green Building”. De aceea, s-a optat pentru un sistem de iluminat eficient din punct de vedere energetic, bazat pe tehnologie LED, cu opțiuni de monitorizare și control, inclusiv senzori de mișcare.

Un proiect în premieră a fost și cel pentru iluminatul dinamic al fațadei. Bazat pe soluția Philips Color Kinetics acesta realizează un efect vizual spectaculos. Pentru zona de lobby si spațiile comune s-a optat pentru soluții de iluminat de la Philips și XAL, precum și profile LED personalizate Lira Lighting.

Pentru iluminatul perimetral al curții interioare, au fost instalate corpuri de iluminat decorative produse de Modular Lighting Instruments.
Sistemul de iluminat de siguranță (evacuare și anti-panică) este unul de ultimă generație, marca Eaton, și respectă toate cerințele în vigoare.

Suntem onorați că am avut ocazia de a implica specialiștii noștri în iluminat într-un astfel de proiect de anvergură.  Cu siguranță va rămâne un punct de reper în domeniul proiectării și construcțiilor din România.

Puteți vizualiza și achiziționa corpuri de iluminat direct din e-Shop-ul Power Electric.
Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul fortepartners.ro.
 

Dacă doriți să realizați un proiect personalizat, proiectanții și reprezentanții noștri de vânzări vă stau la dispoziție de luni până vineri, în intervalul 08:00 – 17:00. Sau la numărul: +4 031 403 07 00. Ne puteți scrie la adresa: vanzari@canpower.ro.