Ce trebuie să știi despre iluminatul sub dulap?

Iluminatul de sub dulap poate duce designul de iluminat al casei tale de la simplu la impresionant.

Adaugă un alt strat de lumină spațiului tău, creează interes vizual și, de asemenea, ușurează, acționând ca o lumină de lucru.

Pentru un iluminat corect trebuie să se țină cont de mai multe aspecte cum ar fi:

Temperatura de culoare

Temperatura de culoare a unui bec va afecta aspectul unei camere și trebuie să fie selectată în funcție de activitățile desfășurate în acel spațiu.

Dacă vreți să cunoașteți în detaliu ce înseamnă temperatura de culoare și cum o puteți alege, vă invităm să consultați articolul nostru Temperatura de culoare.

De exemplu, într-o bucătărie în care lucrați adesea cu mâncare și cărți de rețete, iluminatul de sub dulap acționează în primul rând ca iluminat de lucru. O lumină rece, de peste 3000k, este adesea cea mai bună alegere pentru acest gen de spațiu, deoarece are efecte benefice asupra nivelului de concentrare și atenție, sporind astfel procesul de gătit.

Exemplu de produs ce poate fi folosit:

Corp Simeo 1×15.5W LED 1300lm 3000K, Alb senz

Conține senzor de mișcare și poate fi montat atat pe perete cât și pe tavan.

 

 

 

 

 

Plasarea

Plasarea este, de asemenea, foarte importantă. Puteți face din locurile de pregătire de bază o prioritate, deoarece aici iluminatul de sub dulap va fi esențial.

De asemenea, puteți lua în considerare instalarea de corpuri de iluminat deasupra unui spațiu de afișare, cum ar fi pe un bufet încorporat. Într-un caz ca acesta, iluminatul de sub dulap devine o formă de iluminare de accent, pentru a evidenția un afișaj de cărți de bucate sau decor elegant, mai special.

În funcție de aspectul pe care îl dorești, instalarea iluminatului sub dulap poate fi un simplu proiect de bricolaj sau poate necesita o instalare profesională.

Montare și instalare

Luminile încastrate sunt unele dintre cele mai comune opțiuni de iluminat sub dulap.

Contrar ceea ce se poate la nivel general, luminile neîncastrate de suprafață pot fi adesea ascunse cu ușurință. Majoritatea opțiunilor disponibile acum pe piață au un design destul de subțire, ceea ce le face ușor de ascuns.

Indiferent dacă alegeți becuri încastrate sau montate pe suprafață, există trei moduri de a instala luminile sub dulap:

  • Plug-in
  • Baterie
  • Cablare

Luminile cu priză și cu baterii reprezintă o instalare rapidă și ușoară, însă luminile conectate vor necesita acces la o priză, iar luminile care funcționează cu baterii ar trebui să fie ușor accesibile pentru a face schimbarea bateriilor la fel de simplă.

Pe de altă parte, luminile cablate vor trebui instalate de un electrician calificat, deoarece au în spate diferite conexiuni, ce fac posibil controlul tuturor luminilor cu ajutorul unui variator de tensiune.

Dacă doriți să aflați mai multe informații de la specialiștii noștri, îi puteți contacta folosind formularul de contact 

Luați legătura cu Can&Power