Importanța unui iluminat eficient în spațiile comerciale

Sistemele de iluminat pot influența enorm experiența de care au parte cei care merg la cumpărături într-un spațiu comercial.

Ochii sunt cei care îi oferă creierului uman aproximativ 80% dintre informațiile senzoriale, ceea ce înseamnă că lucrurile pe care le vedem au un impact puternic asupra deciziilor pe care le luăm.

Lumina influențează percepția pe care o avem despre un anumit loc și poate fi un factor cu greutate în ceea ce privește decizia de a intra sau nu într-un magazin, de exemplu. În plus, lumina creează o anumită atmosferă și își lasă amprenta asupra stării de spirit pe care o au clienții care vin într-un centru comercial. Iar aceste aspecte au o legătură directă cu vânzările și cu imaginea mall-ului respectiv, deci, implicit, și cu succesul de care se bucură în rândul publicului.

Atunci când atmosfera este una plăcută și captivantă, persoanele care calcă pragul centrelor comerciale ajung să petreacă mai mult timp în ele, să testeze diferite servicii, să achiziționeze noi produse, altfel spus, să se bucure cu adevărat de experiența la cumpărături, de întâlnirile cu prietenii sau partenerii de afaceri, de opțiunile de distracție existente.

1. Iluminatul în magazinele de fashion și retail

Tipul de magazin, produsele și prețul decid tipul și cantitatea de lumină folosită într-un astfel de spațiu.

Iluminatul cu o atmosferă ambientală mai ridicată creează vigilență și energie, astfel această lumină este mai potrivită pentru magazinele cu produse ce au nivelul de preț nu foarte ridicat. În acest fel lumina ajută consumatorii să aleagă ceea ce au nevoie într-un mod mai rapid și eficient.

Iluminatul cu un nivel inferior de lumină ambientală presărată cu lumină de accent creează contrast și interes. Acest tip de iluminat este mai potrivit pentru magazinele cu produse ce au nivelul de preț mai ridicat, unde clienților le place să li se acorde atenție și să fie răsfățați.

Pentru a crea o astfel de lumină putem folosi soluții de iluminat cum ar fi spot-urile încastrate dimabile pentru a putea controla atmosfera în funcție de preferințele fiecăruia.

Dar să nu uităm, poate unul din factorii cei mai importanți care influențează decizia finală a cumpărătorului este cabina de probă.

Clientul trebuie să primească lumină și din fața sa, și de deasupra. Luminile amplasate frontal, de o parte și de alta a oglinzii, vor estompa umbrele generate de sursa de lumină amplasată în tavan și-i vor permite clientului să aibă o imagine cât mai bună a sa.

2.Iluminatul în supermarket-uri

Tuburile fluorescente TL-D Food fac produsele de panificație și carnea să arate mai proaspete și mai gustoase.

Poate fi aplicat pentru punerea în evidența a alimentelor în măcelării, brutării sau raioanele de profil ale supermarket-urilor.

3. Iluminatul în restaurante și cafenele

Un restaurant creează o ambianță primitoare prin intermediul decorului și al luminii. Înconjurați de lumină caldă, cu o intensitate potrivită, clienții se simt relaxați, au conversații plăcute, intime. Un sistem de iluminat flexibil cu accentul potrivit deasupra mesei pune în valoare preparatele, astfel completând o experiență memorabilă. În final, oamenii vor reveni acolo unde au servit preparate gustoase, plăcute ochiului și acolo unde s-au simțit confortabil.

Pentru a crea o astfel de atmosferă puteți folosi o soluție eficienta din punct de vedere energetic cum ar fi Philips StyliD, aceasta este adaptată la cerinţele actuale ale pieţei, foarte versatilă, care acoperă o mare varietate de aplicaţii și Philips Maxos Fusion, acesta este un sistem LED pe șină, adaptabil, care asigură o reducere de până la 50% din costurile asociate cu consumul de energie față de sistemele de iluminat clasic și, în același timp, o lumină de calitate.

Resto Aperto - 2018

4. Iluminatul din zona de mâncare și relaxare

Lumina este adesea considerată a fi o parte pur și simplu funcțională a unui spațiu, însă ea prin corpurile de iluminat poate deveni o lucrare a artei contemporane. Formele complexe sau liniile curate transformă fundamental designul unui spațiu, fie el și o galerie comercială.

Putem crea un interior modern și spectaculos, cu delimitarea estetică a zonelor de servit masa, relaxare și tranzit.

Pentru a crea un iluminat eficient și uniform putem utiliza soluții de iluminat LED de ultimă generație cum ar fi  Castore Suspensione produse în Italia de Artemide, spoturi LED de la  Modular Lighting Instruments și profile LED marca Lira Lighting.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii privind iluminatul eficient în orice locație colegii noștri vă stau la dispoziție pentru mai multe detalii aici.

Intră acum peși alege dintr-o gamă variată de produse!

Luați legătura cu Can&Power