Trenduri în Iluminat pentru 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Știm că pe piață există nenumărate tehnici, surse și corpuri de iluminat din care să alegi, de aceea ne-am gândit să te ajutăm cu cele mai importante trenduri pentru anul 2022. De ce este indicat să cunoști aceste trenduri?

Lumina joacă un rol extrem de important în spațiile în care ne petrecem timpul, fie că este vorba de propria locuință, loc de muncă, magazine, restaurante șamd.

Felul în care alegi să iluminezi spațiile din jurul tău va impacta nu doar design-ul și stilul pe care le vei alege pentru mobilier și decor, ci și modul în care te vei simți în activitățile tale zilnice.

 

1. Iluminat Eco-Friendly

Suntem convinși că înțelegi motivul pentru care acest punct este primul pe lista noastră. Fie că vorbim despre iluminat verde, sustenabil sau eco-friendly, este important să te asiguri că tii cont de aceasta tendinta a pietei.

Ce înseamnă mai exact eco-friendly? Vorbim, în primul rând, despre becuri cu un consum redus de energie, precum becurile LED. Ulterior, te poți îndrepta spre corpuri din materiale naturale, precum bambus sau lemn.

Te invităm să îți găsești inspirația pe pagina furnizorului nostru, Trio Lighting, dedicată corpurilor din lemn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Tehnologia Smart Lighting

Nu este nicio surpriză faptul că acesta este un punct în topul nostru despre trenduri în iluminat pentru anul 2022. Tehnologia avansează constant, iar domeniul luminotehnic nu întârzie să inoveze în acest sens.

Prin sistemele de iluminat smart, ai posibilitatea de a controla cum spațiul înconjurător arată, funcționează și se simte. În plus, acestor sisteme le poți integra nu doar corpuri și surse de iluminat, ci și sisteme de încălzire, boxe și difuzoare și jaluzele, toate fiind controlabile prin aplicatii speciale din telefonul mobil sau întrerupătoare speciale, montate pe perete. Astfel de sisteme smart sunt Dynalite si KNX.

3. Layer Lighting – Niveluri de iluminare

Acest punct este în strânsă legătură cu cel anterior, deoarece folosirea mai multor corpuri de iluminat poate fi simplificată prin integrarea acestora într-un singur sistem smart.

Practic, iluminatul pe nivele reprezintă montarea multiplelor corpuri într-un singur spațiu, pentru a putea îndeplini nevoi diverse, în momente diferite: iluminat ambiental, de accent sau de focus.

Spre exemplu, într-o sufragerie, poți alege să folosești corpuri suspendate sau spoturi încastrate, pentru un iluminat general. În plus, poti alege bandă led și veioză pentru iluminat ambiental sau pentru crearea unei atmosfere mai deosebite, lampadar pentru focus și concentrare și, nu în ultimul rând, spot-uri încastrate pentru iluminat de accent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Utilizarea RGB

Tot în sfera avansării tehnologiei se încadrează și lumina RGB.  Aceasta își găsește aplicații atât pentru interior, cât și pentru exterior, așadar, RGB intră în topul trendurilor în iluminat in 2022.

Cu ajutorul corpurilor și surselor de iluminat ce folosesc sistemul RGB, reușești să creezi atmosfere și rezultate inedite, începând cu iluminat de petrecere în genul cluburilor și discotecilor, până la diverse atmosfere ambientale. Pentru a afla mai multe detalii despre cum funcționează lumina RGB și pentru a descoperi produsele noastre favorite, te invităm să accesezi articol-ul evidențiat mai sus.

Lumini RGB in sufragerie

Dacă ești interesat de cum poți pune în aplicare cele menționate mai sus și vrei să afli care sunt cele mai potrivite produse pentru tine, te așteptăm să iei legătura cu experții noștri!

 

 

Luați legătura cu Can&Power