Veioze – 15 idei de iluminat dormitorul

Veioze moderne sau clasice cu abajur textil, din plastic sau sticla. Ce s─â alegi pentru iluminat dormitorul?

Alegerea unei veioze potrivite pentru o seara relaxanta este foarte complicat─â, ╚Ťin├ónd cont de multitudinea produselor aflate pe pia╚Ť─â.

De aceea, vom încerca în acest articol să vă ghidam în alegerea unei veioze sau a unui set de veioze pentru dormitor care să se potrivească amenajării din dormitorul vostru.

Cand alege╚Ťi┬á veioza pentru camera dumneavoastr─â, trebuie s─â v─â ghida╚Ťi nu numai dupa aspectul acesteia, ci sa fiti atenti ca aceasta s─â se potriveasc─â cu ambientul pe care doriti s─â ├«l amenaja╚Ťi.

Alegerea unei veioze potrivite depinde de designul ales pentru dormitor ╚Öi de decora╚Ťiunile┬á textile folosite ├«n dormitor.

M─ârimea veiozei

Pentru a alege veioza potrivit─â trebuie s─â ╚Öti╚Ťi ce m─ârime ideal─â ar trebui s─â aib─â veioza, astfel ├«nc├ót ea s─â nu par─â c─â iese din decor, c─â locul ei nu e ├«n dormitor.

Sfatul nostru: ├Än─âl╚Ťimea┬á ideal─â a veiozei┬á pentru camera dvs. depinde de noptiera sau masa pe care st─â lampa. Dac─â noptiera este ├«nalt─â, cum ar fi 60 p├ón─â la 75 de cm, veioza trebuie s─â fie ├«n jur de┬á 70 de cm pentru a ar─âta propor╚Ťional cu tablia de la pat, dac─â ave╚Ťi una, sau cu camera ├«n general.

├Än general, ├«n─âl╚Ťimea veiozei nu trebuie s─â dep─â╚Öeasc─â ├«n─âl╚Ťimea noptierei ╚Öi nici s─â nu fie mai mic─â de 2/3 din ├«n─âl╚Ťimea acesteia.

M─ârimea abajurului

├Än cazul veiozelor cu abajur m─ârimea abajurului nu ar trebui s─â dep─â╚Öeasc─â suprafa╚Ťa noptierei. ├Än func╚Ťie de design totu╚Öi, sunt modele de veioza ce sunt create special cu abajur supradimensionat.

Veioze clasice

Sunt veiozele cu abajur din material textil, cu imprimeuri florale sau uni. Potrivite ├«ntr-un dormitor clasic sau cu o amenajare tradi╚Ťional─â – mobilier din lemn masiv. Veiozele ├«n stil clasic au┬á suport din lemn sau metal. ├Än realizarea acestora de obicei se folosesc materiale naturale lemn, mental, textile. Sticla poate ╚Öi ea s─â fie parte din compozi╚Ťia veiozei.

Recomand─ârile noastre:

Veioza Ping

veioza clasica

Veioza Pike

veioze clasice

Veioza Hood

veioza clasica inalta

Veioze moderne

 

Veiozele moderne sunt cele inspirate din curentele recente de design interior ├«n construc╚Ťia c─ârora predomin─â plasticul de bun─â calitate , sticla ╚Öi metalul. Formele sunt fluide uneori chiar spectaculoase. Veiozele moderne datorit─â materialelor folosite sunt mai u╚Öor de ├«ntre╚Ťinut dec├ót cele clasice.

Recomand─ârile noastre:

Veioza Cup

veioze moderne

Veioza City

veioze moderne

Veioza Edison

Veioze moderne

 

Veioze tip lamp─â de birou

Aceste veioze pot fi folosite ╚Öi ca l─âmpi de birou ╚Öi ca surs─â de lumin─â pe noptier─â. Marele avantaj al acestui tip de corpuri de iluminat este versatilitatea – faptul c─â pot ├«ndeplini func╚Ťii multiple ╚Öi ├«n general bra╚Ťul l─âmpii este rabatabil put├ónd astfel direc╚Ťiona fascicolul de lumin─â. Lampile de birou moderne folosesc ├«n general becuri LED ce nu obosesc ochiul ╚Öi asigur─â o durat─â mare de func╚Ťionare ╚Öi un consum redus de energie.

Recomand─ârile noastre:

Veioza Charger

veioze lampa de birou

Veioza Amsterdam

veioze lampa de birou

Veioza Cap

veioze cu lampa de birou

 

Veioze pentru copii

Veioze ideale pentru camera copiilor, decorate ├«n general cu personaje ├«ndragite din benzi desenate sau filme de desene animante. Cu acumularori sau conectate la re╚Ťeaua electrica , mai toate veiozele pentru copiii au ╚Öi func╚Ťia de lampa de veghe.

Recomad─ârile noastre:

Veioza pentru copii Carsveioze copii disney

Veioza pentru copii Kico Waldo

veioze copii

Veioza pentru copii Spiderman

veioze copii

Veioze – alte func╚Ťionalit─â╚Ťi

Indiferent de stilul ├«n care este realizat─â ╚Öi de materialele folosite veiozele tind s─â aib─â diverse alte func╚Ťionalit─â╚Ťi de care ar trebui s─â ╚Öti╚Ťi. Am men╚Ťionat deja bra╚Ťul ajustabil ├«n orice pozi╚Ťie al l─âmpilor de birou.

  • ├Äntrerup─âtorul touch, prin simpla atingere este deja o facilitate comun─â, mult mai comod─â dec├ót ├«ntrerup─âtorul clasic pe fir.
  • Veioze cu func╚Ťie de ├«nc─ârc─âtor wireless pentru telefon. O func╚Ťionalitate ce a┬á ap─ârut odat─â cu telefoanele mobile ce pot fi ├«nc─ârcate wireless pe un slot.
  • Reglarea intensit─â╚Ťii luminii. Aceast─â func╚Ťionalitate nu ╚Ťine doar de veioz─â c├ót ╚Öi de becul folosit. Becurile inteligente permit chiar mai mult dec├ót reglarea intensit─â╚Ťii luminii – permit iluminarea ├«n mii de culori a ├«nc─âperii – vezi Philips HUE.
  • Lamp─â de veghe – func╚Ťionalitate ideal─â pentru veiozele pentru copii. In modul oprit aceste veioze au o lamp─â de veghe cu lumin─â difuz─â ce nu deranjeaz─â somnul.

Design spectaculos

Am l─âsat la finalul acestui articol c├óteva modele de veioze cu design deosebit ce v─âr atrage aten╚Ťia prin formele spectaculoare ╚Öi designul original. Veioze moderne ce aduc personalitate dormitorului dep─â╚Öind cu mult stadiul de simplu corp de iluminat.

Veioza Trio Eva

veioza originala

 

Veioza Texel

veioza moderna

 

Veioza Midas

veioza moderna

Veioza Nister

veioze moderne

 

Indiferent de stilul ales pentru veioze ce trebuie s─â ╚Öti╚Ťi ├«n final c─â veiozele sunt corpurile de iluminat cele mai prezente ├«n via╚Ťa noastr─â din punct de vedere vizual. Veiozele au devenit ├«n prezent nu doar simple corpuri de iluminat pentru dormitor ci decora╚Ťiuni interioare cu personalitate.

Pentru mai multe idei de veioze pute╚Ťi vizita magazinul nostru online aici.