Veioze – 15 idei de iluminat dormitorul

Veioze moderne sau clasice cu abajur textil, din plastic sau sticla. Ce să alegi pentru iluminat dormitorul?

Alegerea unei veioze potrivite pentru o seara relaxanta este foarte complicată, ținând cont de multitudinea produselor aflate pe piață.

De aceea, vom încerca în acest articol să vă ghidam în alegerea unei veioze sau a unui set de veioze pentru dormitor care să se potrivească amenajării din dormitorul vostru.

Cand alegeți  veioza pentru camera dumneavoastră, trebuie să vă ghidați nu numai dupa aspectul acesteia, ci sa fiti atenti ca aceasta să se potrivească cu ambientul pe care doriti să îl amenajați.

Alegerea unei veioze potrivite depinde de designul ales pentru dormitor și de decorațiunile  textile folosite în dormitor.

Mărimea veiozei

Pentru a alege veioza potrivită trebuie să știți ce mărime ideală ar trebui să aibă veioza, astfel încât ea să nu pară că iese din decor, că locul ei nu e în dormitor.

Sfatul nostru: Înălțimea  ideală a veiozei  pentru camera dvs. depinde de noptiera sau masa pe care stă lampa. Dacă noptiera este înaltă, cum ar fi 60 până la 75 de cm, veioza trebuie să fie în jur de  70 de cm pentru a arăta proporțional cu tablia de la pat, dacă aveți una, sau cu camera în general.

În general, înălțimea veiozei nu trebuie să depășească înălțimea noptierei și nici să nu fie mai mică de 2/3 din înălțimea acesteia.

Mărimea abajurului

În cazul veiozelor cu abajur mărimea abajurului nu ar trebui să depășească suprafața noptierei. În funcție de design totuși, sunt modele de veioza ce sunt create special cu abajur supradimensionat.

Veioze clasice

Sunt veiozele cu abajur din material textil, cu imprimeuri florale sau uni. Potrivite într-un dormitor clasic sau cu o amenajare tradițională – mobilier din lemn masiv. Veiozele în stil clasic au  suport din lemn sau metal. În realizarea acestora de obicei se folosesc materiale naturale lemn, mental, textile. Sticla poate și ea să fie parte din compoziția veiozei.

Recomandările noastre:

Veioza Ping

veioza clasica

Veioza Pike

veioze clasice

Veioza Hood

veioza clasica inalta

Veioze moderne

 

Veiozele moderne sunt cele inspirate din curentele recente de design interior în construcția cărora predomină plasticul de bună calitate , sticla și metalul. Formele sunt fluide uneori chiar spectaculoase. Veiozele moderne datorită materialelor folosite sunt mai ușor de întreținut decât cele clasice.

Recomandările noastre:

Veioza Cup

veioze moderne

Veioza City

veioze moderne

Veioza Edison

Veioze moderne

 

Veioze tip lampă de birou

Aceste veioze pot fi folosite și ca lămpi de birou și ca sursă de lumină pe noptieră. Marele avantaj al acestui tip de corpuri de iluminat este versatilitatea – faptul că pot îndeplini funcții multiple și în general brațul lămpii este rabatabil putând astfel direcționa fascicolul de lumină. Lampile de birou moderne folosesc în general becuri LED ce nu obosesc ochiul și asigură o durată mare de funcționare și un consum redus de energie.

Recomandările noastre:

Veioza Charger

veioze lampa de birou

Veioza Amsterdam

veioze lampa de birou

Veioza Cap

veioze cu lampa de birou

 

Veioze pentru copii

Veioze ideale pentru camera copiilor, decorate în general cu personaje îndragite din benzi desenate sau filme de desene animante. Cu acumularori sau conectate la rețeaua electrica , mai toate veiozele pentru copiii au și funcția de lampa de veghe.

Recomadările noastre:

Veioza pentru copii Carsveioze copii disney

Veioza pentru copii Kico Waldo

veioze copii

Veioza pentru copii Spiderman

veioze copii

Veioze – alte funcționalități

Indiferent de stilul în care este realizată și de materialele folosite veiozele tind să aibă diverse alte funcționalități de care ar trebui să știți. Am menționat deja brațul ajustabil în orice poziție al lămpilor de birou.

  • Întrerupătorul touch, prin simpla atingere este deja o facilitate comună, mult mai comodă decât întrerupătorul clasic pe fir.
  • Veioze cu funcție de încărcător wireless pentru telefon. O funcționalitate ce a  apărut odată cu telefoanele mobile ce pot fi încărcate wireless pe un slot.
  • Reglarea intensității luminii. Această funcționalitate nu ține doar de veioză cât și de becul folosit. Becurile inteligente permit chiar mai mult decât reglarea intensității luminii – permit iluminarea în mii de culori a încăperii – vezi Philips HUE.
  • Lampă de veghe – funcționalitate ideală pentru veiozele pentru copii. In modul oprit aceste veioze au o lampă de veghe cu lumină difuză ce nu deranjează somnul.

Design spectaculos

Am lăsat la finalul acestui articol câteva modele de veioze cu design deosebit ce văr atrage atenția prin formele spectaculoare și designul original. Veioze moderne ce aduc personalitate dormitorului depășind cu mult stadiul de simplu corp de iluminat.

Veioza Trio Eva

veioza originala

 

Veioza Texel

veioza moderna

 

Veioza Midas

veioza moderna

Veioza Nister

veioze moderne

 

Indiferent de stilul ales pentru veioze ce trebuie să știți în final că veiozele sunt corpurile de iluminat cele mai prezente în viața noastră din punct de vedere vizual. Veiozele au devenit în prezent nu doar simple corpuri de iluminat pentru dormitor ci decorațiuni interioare cu personalitate.

Pentru mai multe idei de veioze puteți vizita magazinul nostru online aici.