Iluminatul de înaltă calitate este esenţial pentru siguranţa străzilor, în special în zonele rezidenţiale, unde pietonii, cicliştii şi autoturismele împart aceleaşi străzi. Pe măsură ce străzile se extind, parcul de maşini se măreşte iar aglomeraţiile urbane sunt din ce în ce mai mari, trebuie identificate şi implementate noi soluţii de iluminat.

Mai mult, aceste soluţii trebuie să răspundă unor cerinţe specifice. De exemplu ele trebuie să asigure protecţie totală împotriva orbirii şi să fie extrem de eficiente din punct de vedere al consumului de energie. Este necesar, de asemenea, ca aceste soluţii să minimizeze poluarea luminoasă şi nu în ultimul rând să maximizeze confortul şi siguranţa.

Soluțiile de iluminat pentru exterior trebuie să satisfacă cerințele de design, performanţa şi control, și să poată fi utilizate într-un concept unitar.

aaa

iluminat exterior - stradal - public - stalpi - sodiu

Cele mai recente studii şi cercetări au scos la iveală importanţa siguranţei oferite de iluminatul stradal, necesitatea utilizării unor echipamente fiabile şi menţinerea costurilor de operare, a consumului de energie şi a rezistenţei în timp la nivel optim.

Lumina naturală este fundamentală pentru vieţile noastre, dar pe timpul nopţii ne bazăm pe sistemele de iluminat stradal. Acum, lumina albă de înaltă calitate oferă multe avantaje clare în comparaţie cu lumina galbenă tradiţională: este mai eficientă, iar ambianţa este mai naturală. Multe persoane sunt neliniştite atunci când merg pe anumite străzi după lăsarea nopţii. În zonele slab luminate, feţele sunt mai greu de recunoscut şi este posibil ca cineva să stea la pândă în umbră. Lumina albă, cu o redare superioară a culorilor conferă mai multă siguranţă. Vizibilitatea îmbunătăţită are o contribuţie majoră la siguranţa drumurilor. Testele au demonstrat că şoferii pot detecta mişcarea de pe marginea drumului mai rapid şi de la o distanţă mai mare, în cazul luminii albe. Esenţial, acest lucru le oferă mai mult timp pentru a frâna.

Solutii de iluminat pentru exterior