Surse de iluminat

Sursele convertesc energia electrică în radiaţie electromagnetică.

Alegerea sursei de iluminat este foarte importantă. Aceasta se face in funcţie de aplicaţia pentru care este folosită, de fluxul luminos dorit şi de durata de viaţă a produsului.

Principalele caracteristici ale surselor sunt fluxul luminos, intensitatea luminoasă, temperatura de culoare şi emisia luminoasă.

e-Shop POWER ELECTRIC – Becuri / Surse de iluminat

Becuri cu led - Philips

 

Becurile cu LED combină o lumină albă, caldă, minunată cu o durată de viaţă excepţională. Acestea oferă economii semnificative imediate, îmbunătăţind atmosfera din casa dumneavoastră.

 

becuri economice spirala - tornado

 

Becurile economice (fluorescente)  oferă o lumină caldă și prietenoasă, au o durată mare de viață şi sunt foarte fiabile. Alegeți dintr-o gamă de forme, aplicaţii şi temperaturi de culoare pentru a vă crea ambianţa care vi se potriveşte stării dumneavoastră de spirit.

Sursele fluorescente sunt foarte economice cu o eficacitate de până la 104 lm/W. Pe lângă eficiența energetică, varietatea de temperaturi diferite de culoare disponibile permite alegerea celei mai bune variante de iluminat.

O gamă largă de puteri, mărimi și aspecte (drepte, circulare, în formă de U) oferă o mare libertate în alegerea unei variante optime care să răspundă cerințelor iluminatului general.

tuburi fluorescente - neoane - PhilipsTuburile fluorescente TL5

Una dintre cele mai importante inovații din categoria surselor fluorescente o reprezintă sursele TL5. Cu diametrul lor de doar 16mm ele permit instalații mai subțiri, mai efciente și  cu un aspect elegant.

Tuburile fluorescente T8

Sunt surse fluorescente cu diametrul de 26mm disponibile în categorii diferite cu indici de redare diferiți.

becuri halogen - G4 - G9

 

Becurile cu halogen oferă lumina naturală strălucitoare şi conferă aspectul şi sentimentul de familiaritate al becurilor tradiţionale. Descoperiţi aceste noi dispozitive clasice într-o varietate de forme şi aplicaţii.

 

 

Becurile HID High Intensity Discharge (Lămpi cu descărcare în gaz)

becuri sodiu - becuri mercur - becuri descarcare cu vapori - HID

Astăzi, iluminatul exterior este utilizat pentru mai mult decât a reda lumină noaptea. Lumina a devenit o unealtă esenţială care este folosită pentru a face spaţiul mult mai primitor. De aceea iluminatul exterior are un rol atât decorativ cât şi funcţional. De asemenea există o paletă variată de produse pentru exterior ce pot fi utilizate pentru fiecare aplicaţie în parte. Alegerea cea mai bună depinde de nevoile și prioritățile clientului  (cost, ambianţă, locul de instalare).

 

 

becuri incandescente - surse clasice

Becurile incandescente sunt lampi electrice cu incandescență care produc lumină prin trecerea curentului electric printr-un filament. Sunt alcătuite dintr-un soclu și un balon de sticlă vidat sau umplut cu un gaz inert, în interiorul căruia se află filamentul. Filamentul incandescent este protejat și ferit de o eventuală oxidare în aer de către balonul de sticlă. Într-o lampă cu halogen, evaporarea filamentului este prevenită de un procedeu chimic ce redepozitează vaporii de metal în filament.